Party-Anime
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Florile in cultura japoneza

2 participanți

In jos

	 Florile in cultura japoneza Empty Florile in cultura japoneza

Mesaj Scris de Kami Rei Joi Aug 08, 2013 10:40 am

Cymbidium dayanum (HETSUKARAN in japoneza din moment ce singurul habitat este HETSUKA din Prefectura Kagoshima, pardea de sud a Kyushu). Creste la radacina unui copac dintr-o padure subtropicala. Inaltimea ei este de 30-40 cm. Are flori care atarna iar sezonul de inflorire este in octombrie-noiembrie. Ii place pamantul foarte uscat ca de exemplu piatra ponce sau scoarta si adora un loc plin de soare in timpul anului. Are nevoie de cel putin 5 °C pe timpul iernii, asa ca este usor de crescut, insa foarte scumpa.
Este una dintre cele mai populare si mai dorite orhidee in lume datorita florilor atragatoare. Aceste plante pot fi plante de casa grozave si sunt de asemenea populare in aranjamentele florale si corsaje.

Cateva imagini
	 Florile in cultura japoneza Cymbidium_dayanum
	 Florile in cultura japoneza 450px-Cymbidium_dayanum_Orchi_04
	 Florile in cultura japoneza Img434
	 Florile in cultura japoneza 50083632.CymbidiumdayanumF7cIMG05979
	 Florile in cultura japoneza Cymbidium_dayanum_6


 Kiku matsuri
Sarbatoarea crizantemelor nu mai este celebrata la data fixa si nici nu se vorbeste despre vreun festival care sa le puna in valoare frumusetea.
Doar expozitiile speciale, si indeosebi cea de papusi confectionate din crizanteme, dovedesc , cu fiecare an ce trece, puterea de inventivitate a japonezilor. Sunt reproduse aici personaje legendare, razboinici , animale mitologice etc.
Pe vremuri, in ziua dedicata acestor minunate flori , nobilii dadeau petreceri la care se puneau frunze de crizanteme in pahare.
Atat in China, cat si in Japonia , crizantema este considerata o floare sacra, datatoare de viata lunga. O veche legenda chinezeasca mentioneaza chiar existenta unui raulet in care apa se aduna numai din roua crizantemelor , iar cei care o beau devin nemuritori. Festivalul crizantemelor (菊まつり - kiku matsuri)
Tinut in fiecare an la sfarsitul lunii octombrie, acest fesival de 6 zile sarbatoreste o floare importanta in cultura japoneza. Festivalul prezinta mii si mii de crizanteme in Parcul Central Obihiro.

	 Florile in cultura japoneza Kiku

	 Florile in cultura japoneza Kiku_4

	 Florile in cultura japoneza Kiku2


Sakura-Hanami

Festivalul florilor de cires
Sakura este denumirea japoneza pentru cires si florile sale.
Inca din Perioada Heian (794-1185), privitul infloritului ciresilor era rezervat numai clasei aristocrate insa odata cu perioada Momoyama (1568-1600) obiceiul s-a extins in randurile intregii populatii. Astazi, devenind un simbol binecunoscut al Japoniei, floarea de cires este o atractie turistica deosebita pe teritoriul intregii tari.
In Japonia exista peste 400 de varietati de ciresi iar acestia sunt diferiti de cei din alte tari, in sensul ca nu sunt plantati pentru fructe, ci numai pentru florile lor. Perioada de inflorire difera oarecum, incepand cu luna ianuarie in Okinawa si culminand cu o adevarata "explozie" de flori spre sfarsitul lui martie, inceputul lui aprilie, in special in regiunea Honshu. In Hokkaido, sakura isi atinge maximul de frumusete in luna mai, in iunie fiind sfarsitul perioadei de inflorire. Inflorirea propriu zisa dureaza insa foarte putin (doua - trei zile) si acest fapt da un plus de intensitate trairilor si emotiilor din aceasta perioada. Perioada coincide in Japonia si cu inceperea anului scolar (luna aprilie)
Hanami
Sakura este un motiv de bucurie pentru toata lumea si este de obicei sarbatorita prin tot felul de petreceri, fiind create chiar adevarate festivaluri cu participare foarte numeroasa (in japoneza, acestea poarta numele de hanami). Astfel, in aceste zile, locurile publice faimoase pentru inflorirea ciresilor (cumar fi de exemplu parcul Ueno din Tokio) sunt intesate de lume si chiar se dau adevarate batalii pentru ocuparea celor mai bune pozitii. Oamenii merg sa priveasca sakura insotiti de familie, prieteni, cunoscuti, sau chiar colegi de serviciu. Nu este ceva neobisnuit sa vezi dimineata foarte devreme un tanar imbracat in costum rezervand locuri pe gazonul din parc pentru colegii din compania unde lucreaza (in general, acest "job" este acordat dupa traditie celor mai noi angajati ai firmei, care stau efectiv in parc pe durata intregii zile, tinand "ocupate" pozitii strategice pentru colegii sai).
	 Florile in cultura japoneza Sakura
	 Florile in cultura japoneza Castle_Himeji_sakura02



	 Florile in cultura japoneza Hanami_06

Tipa spune ca este obiectul perfect pt japonezii ocupati care n-au timp sa mearga sa priveasca florile de cires.
Se pune acel lichid peste copacel si dupa o zi infloreste^^
Si costa doar 680 de yeni


Bonsaiul este arta miniaturizarii plantelor; bonsai este numele dat oricarei plante care este cultivata in ghiveci si care este mentinuta la o dimensiune mai mica sau chiar mult mai mica decat cea normala. Japonezii au rafinat atat de mult tehnica bonsaiului, incat acum sunt capabili sa creeze peisaje intregi in miniatura, pana la cel mai mic detaliu. Cel mai perfect bonsai este cel care, atunci cand e privit, seamana incredibil de mult cu arbustul asa cum arata in realitate, in habitatul sau natural; ca bonsai, el va avea un trunchi mult mai mic, noduros, ramuri si frunze mult mai mici.

	 Florile in cultura japoneza Bonsai

	 Florile in cultura japoneza Bonsai

Printre miile de flori frumoase..in Japonia este cunoscuta si Tsubaki Hana..sau Camelia (in Europa) 	 Florile in cultura japoneza 32669 
In Japonia uleiul vegetal de camelie este derivat din Camellia japoneza, in principal, din Goto Insulele din Nagasaki si Izu Insulele din Tokyo.
Floarea de Camelie este sarbatorita in toata Japonia pentru frumusetea sa si pentru calitatea in uleiuri care sunt usor absorbite de piele si de par.



	 Florile in cultura japoneza A9r2xl

	 Florile in cultura japoneza O5zvqg


 Ikebana



Ikebana este tehnică artistică de aranjare a florilor (în vase) după anumite principii, arta aranjamentele florale în stil japonez, arta tablourilor vii.
Ikebana este concretizarea cea mai reprezentativă a cultului pentru frumos prezent de-a lungul istoriei în universul spiritual japonez. S-a conformat întotdeauna, faţă de celelalte arte, şi pretutindeni situaţiilor noi impuse de evoluţia simţului estetic al japonezilor. Ikebana este aducerea vieţii vegetale la dimensiunile unei încăperi, unei vaze. Elementele florale dintr-un aranjament sunt puse în vază cu intenţia transpunerii lor într-o nouă viaţă, încercându-se recrearea universului lor natural.

Aranjarea florilor este o expresie a vitalităţii, a competiţiei neîntrerupte dintre viaţă şi moarte, o artă încărcată de simboluri care a devenit o parte indispensabilă a interioarelor japoneze. Plăcerea pentru aranjarea florilor caută să exprime pacea sufletească, echilibrul din natură şi al naturii cu omul. În aranjamentul florilor se urmăresc câteva reguli specifice şi necesare cum ar fi forma imperfectă, neregularitatea, înfăţişarea simplă, săracă, dar în acelaşi timp delicată şi fragilă.

Pentru aranjamente se pot folosi: trandafiri, irişi, crizanteme, floarea-soarelui, lalele, gladiole, crini, flori de pai, margarete. Se pot folosi frunze de ferigă şi ramuri de stejar, alun, salcie, liliac etc. De mare efect sunt ramurelele înflorite de măr, de cireş sau alţi pomi fructiferi. Se pot folosi şi plante exotice, precum gerbera, diverse specii de orhidee, anthurium, croton, ficus, flori de bromelii şi frunze de palmier.

Vasul constituie o parte importantă a aranjamentului şi trebuie ales cu atenţie. În funcţie de dimensiunile plantelor şi ramurilor folosite, vasele pot fi înalte şi subţiri, scurte, cu gura largă sau îngustă, ori largi şi joase, asemenea unui bazin. Ele pot fi din sticlă, ceramică, metal, lemn sau piatră şi pot avea diverse culori. Pentru ca tulpinile să nu se răsfire, ele se fixează pe suporturi. La început, acestea au fost confecţionate din paie de orez, legate în mănunchiuri. Cel mai cunoscut suport este kenzan-ul. El se aseamană cu o perie şi este confecţionat din metal.

	 Florile in cultura japoneza Ikebana-1976-quince-web

	 Florile in cultura japoneza Ikebana2

	 Florile in cultura japoneza Ikebana07
	 Florile in cultura japoneza Ikebana026
Kami Rei
Kami Rei
Kanzenadmin
Kanzenadmin

▐ Mesaje : 1067
▐ Puncte : 21333
▐ Reputaţie : 117
▐ Înscris la : 29/06/2013
▐ Vârsta : 28
▐ Localizare : Memories
feminin

Foaie de personaj
Gamee:
	 Florile in cultura japoneza Left_bar_bleue0/0	 Florile in cultura japoneza Empty_bar_bleue  (0/0)

Sus In jos

	 Florile in cultura japoneza Empty Re: Florile in cultura japoneza

Mesaj Scris de Evelina Joi Aug 08, 2013 10:44 am

Imi plac aceste flori.
Evelina
Evelina
Fanatikirei
Fanatikirei

▐ Mesaje : 92
▐ Puncte : 20012
▐ Reputaţie : 28
▐ Înscris la : 27/06/2013

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum